Hľadať...

Módne dámske bundy na jeseň a zimu 2024/2025

2 min.

Jesenné dni sa blížia, preto je ten správny čas prehodnotiť svoj šatník a pripraviť si funkčné oblečenie v súlade s najnovšími trendmi! Najdôležitejším prvkom v nadchádzajúcej sezóne sú samozrejme dámske bundy na jeseň a zimu. Čo propagujú top dizajnéri tentokrát? Mimoriadne módne lesklé ramones bundy, umelú kožušinu, bundy s golierom, ale aj modely v decentných žltých a kovových farbách. Všetky najmódnejšie strihy dámskych búnd na sezónu jeseň-zima 2024/2025 nájdete v sortimente MODIVO.

U Chloé ste mohli obdivovať kožené bundy s výrazným leskom a Saint Laurent vyzdvihol eleganciu vydaním celej série teplých kožušín v zemitých tónoch. Pozrite si najmódnejšie dámske bundy na jeseň a zimu 2024/2025.

Kožené vrchné oblečenie je nadčasová klasika, ktorá sa každú sezónu vracia ako bumerang – vždy však v trochu inej podobe. Tentokrát budú najviac v móde lesklé dámske kožené bundy. Vyzerajú odvážne a ako zo šatníka punk-rockera, no nebojte sa ich kombinovať so ženskými prvkami outfitu, ako sú romantické šaty a lodičky. Lesklé modely búnd tento rok predviedli aj módne domy ako Michael Kors, Miu Miu či Chloé. Modely s balónovými rukávmi a manžetami, ktoré sú nám známe z minulých sezón, sú stále top, no tentokrát ich zdobí lesklý prvok materiálu. Kožené bundy na jeseň a zimu 2024/2025 zapadajú do vintage estetiky a evokujú rockové koncertné pivnice 80. rokov.

[Módne dámske bundy na jeseň a zimu 2024/2025]: lesklé kožené bundy
Michael Kors
Photo by Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images

Každoročne vidíme, že kožušina (samozrejme, umelá) patrí medzi jesenné a zimné must-have. Kožušina má rôzne podoby: niekedy je to bunda s krátkym, ale hustým vlasom a niekedy sú navyše zdobené perím alebo strapcami. Niekedy sú štetiny nahradené aj tkaninou z ovčej kože. Nezáleží na tom, akého typu je vaša kožušina. Najdôležitejšie je, aby bola teplá a oversize, najlepšie vo všetkých odtieňoch hnedej a zelenej. Hľadajte odtiene, ktoré vám budú pripomínať horúcu čokoládu, lahodnú matchu alebo sladké kakao.

[Módne dámske bundy na jeseň a zimu 2024/2025]: umelá kožušina
Givenchy
Photo by Handout/Getty Images

Niečo, čo sme na prehliadkových mólach svetových módnych návrhárov ešte nevideli, sú určite bundy nosené spolu s pelerínami. A iba s pelerínami, ale aj veľkými šálmi, pončami alebo inými vrstvami materiálu. Dizajnéri vymýšľali rôzne variácie, ako skombinovať obyčajnú bundu s niečím výnimočným a v podstate vytvorili majstrovské dielo. Rabbane odkazoval na škótske káro a Bottega Veneta pridal veľa materiálu na objeme ramien. Vrstvy spomínané vyššie budeme nosiť ako superhrdinovia svoje plášte. Žijeme predsa v časoch Deadpoola a Wolverina!

[Módne dámske bundy na jeseň a zimu 2024/2025]: bunda a pelerína
Rabanne
Photo by Yanshan Zhang/Getty Images

Bunda s golierom, inšpirovaná mierne drzým štýlom zmiešaným s podnikateľskou estetikou, ašpiruje na jeden z najhorúcejších trendov na jeseň a zimu 2024/2025. Už to nebude obyčajná bunda, ale bunda z vysokej spoločnosti. A to myslíme doslova, pretože jej goliere by mali byť monumentálne vysoké. Inšpiráciu hľadajte na móle Victorie Beckham, ktorej mólo bolo doslova zaplavené oblečením s vysokým golierom. Vychádzajúc zo štýlu quiet luxury milovaného ženami, vyberte si jesenné bundy z dobrých materiálov. Nech sú klasické a šik a dodajte im trochu šmrncu veľkým golierom.

[Módne dámske bundy na jeseň a zimu 2024/2025]: s golierom
Victoria Beckham
Photo by Peter White/Getty Images

Pred časom by každý povedal, že je to farba leta, nie jesene. Tento rok dizajnéri túto tézu vyvracajú. Stáva sa, že dnes je móda predovšetkým o lámaní vzorov. A takto bude zlatistej jeseni a bielej zime vládnuť banánovo žltá, ktorá bola kedysi vyhradená len pre horúce počasie. “Butter yellow” je nová hnedá a jedna z najmódnejších farieb na sezónu jeseň-zima 2024/2025. Pozor, táto farba je návyková!


Psst! Pastelovo-banánová žltá síce predčí jesennú farbu, čiže hnedú, ale to vám nebráni tieto dve farby kombinovať. Rovnako ako Hermes.

[Módne dámske bundy na jeseň a zimu 2024/2025]: butter yellow
Hermes
Photo by Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images

Keď zostaneme pri téme farieb, prejdime k ďalšiemu horúcemu odtieňu nadchádzajúcej sezóny, ktorým je zmes striebornej a šedej. Kovovú, alebo ako ju niektorí nazývajú „liquid metal“, propagovali módne domy ako Coperni, Gucci či Jil Sander. Módne dámske bundy na jeseň a zimu 2024/2025 sa budú biť so zlatou, no určite sa budú hodiť k čiernej a pestrým farbám. Ak je to pre vás príliš silný akcent, začnite malými krokmi: taškou alebo topánkami.

[Módne dámske bundy na jeseň a zimu 2024/2025]: metalická
Coperni
Photo by Estrop/Getty Images

Mohlo by sa vám páčiť >>> Trendy na jeseň a zimu 2024/2025 – módne dámske topánky priamo z prehliadkových mól

Hlavná fotografia: Photo by Peter White/Getty Images

Trendy a Tipy
Insta News