MID SEASON SALE! Nakupujte top produkty za ešte nižšie ceny. ZISTIŤ VIAC
Hľadať...

Postava v tvare obdĺžnika – ako sa obliecť, ak máte postavu v tvare obdĺžnika?

2 min.

Typ postavy obdĺžnik pripomína písmeno H. Je to pomerne častý typ postavy medzi ženami. Poradíme vám, akým spôsobom sa obliekať, aby ste zvýraznili svoje prednosti a získali ženské tvary. Z nášho článku sa dozviete aj to, akým strihom oblečenia sa radšej vyhnúť.

Typy postáv pomáhajú popísať proporcie tela a podľa toho odvodiť, ktoré strihy oblečenia sú pre vás vhodné. Nie všetky strihy sú vhodné pre každú postavu. Samozrejme to, v čom chodíte, závisí predovšetkým od vás a od vášho štýlu. Aj napriek tomu je ale dobré vedieť, v akých modeloch oblečenia budete vyzerať ešte lepšie. Ukážeme vám oblečenie a outfity, ktoré zvýraznia vaše prednosti, vytvarujú ženské krivky a ukryjú malé nedostatky. Tiež vám poradíme, akým strihom sa vyhnúť, ak vaša postava pripomína svojím tvarom písmeno H.

MSS

Postava typu obdĺžnik sa zvykne označovať aj písmenom „H”. Pokiaľ vaše telo pripomína presne tieto tvary, znamená to, že máte veľmi proporcionálnu postavu. Čím je charakteristický obdĺžnik? Má ramená a boky v rovnakej línii, malé prsia, nevýrazný pás a dlhé nohy. Nie všetky obdĺžniky sú vysoké, ale väčšina z nich sa skutočne môže pochváliť minimálnou výškou 170 cm. Nie je to nutná podmienka – aj nízke ženy môžu mať typ postavy pripomínajúci obdĺžnik. Niektorí si myslia, že tento typ postavy je skôr podobný k tvarom, bežne nazývaným ako chlapčenské. My vám predsa len odporúčame sústrediť sa na výhody tejto postavy. A jednou z nich je tá, že môžete nosiť prakticky všetko! Neplatí pre vás pravidlo, ktoré sa týka ostatných postáv – nemusíte sa báť, že svoju postavu zaťažíte ozdobnými prvkami a doplnkami. Musíte dať pozor na to, aby ste nenarušili proporcie.

Mohlo by vás zaujímať: Typy postáv – zistite, aký ste typ >>>

Aké strihy sú najlepšie pre ženy s postavou typu obdĺžnik? Pokiaľ chcete zvýrazniť pás, vyberte si šaty, ktoré ho zdôraznia. Ideálnou možnosťou sú trapézové modely (v tvare písmena „A”) alebo košeľové šaty. Vďaka veľmi ženským doplnkom – nafúknutým rukávom, opaskom v páse a rozšírenou dolnou časťou, získa vaša postava ženské tvary. Vďaka tomu sa budete cítiť štýlovo a ultra žensky. Nebojte sa ani akcentov v podobe volánov, čipiek alebo asymetrických prvkov. To všetko „dotvára” vašu postavu.

Čo sa týka sukne, vyberajte si plisované strihy a tiež vzorované – fantázii sa medze nekladú! Skvelou voľbou budú aj sukne v tvare písmena „A”, vďaka ktorým bude pás pôsobiť užšie. Podobne ako puzdrové sukne, ktoré pre kontrast môžete kombinovať s oversize košeľou a dokonce voľným tričkom.

Aké nohavice sú pre postavu obdĺžnik najlepšie? Dobrým riešením budú nohavice s vysokým pásom a tiež kraťasy s vysokým pásom. Vďaka tomu, že máte dlhé nohy, si môžete obliecť aj nohavice so ⅞ dĺžkou, ktoré odhalia členky a vytvarujú vašu postavu. Pokiaľ máte problém s vhodnou dĺžkou nohavíc, pretože väčšina modelov je krátka, 3/4 dĺžka je ideálnou možnosťou. Na tvarovanie postavy sú vhodné nohavice strihu bootcut – teda rozšírený model s vysokým pásom.

Už na začiatku sme spomínali, že ženy s postavou typu obdĺžnik majú šťastie, pretože si môžu obliecť väčšinu oblečenia bez obáv, že by im opticky deformovalo postavu. Ale aj pre ne existujú modely, ktorým by sa mali vyhnúť. Nohavice s nízkym pásom sú jedným z nich. Je to kvôli tomu, že postavy tohto typu majú dlhé nohy a takéto nohavice dokážu predĺžiť postavu. Nevhodné je aj oblečenie, ktoré deformuje postavu. Prijateľné je len v prípade, ak pomocou iného oblečenia vyrovnáte proporcie postavy. Napríklad ak mom jeans skombinujete s oversize košeľou.

Prečítajte si aj náš ďalší článok: Ako si vybrať džínsy k postave? Nájdite ideálny strih >>>

Všetky produkty sú dostupné v našom internetovom obchode MODIVO.sk.

 

 

 

 

Trendy a Tipy
Insta News