Len s novou aplikáciou! Zľava -6 € na vybrané produkty s kódom ZISTIŤ VIAC
Hľadať...

Oversize nohavice: outfity pre it-girls

4 min.

Trendy týkajúce sa šírky nohavíc sa menia každú sezónu. Návrhári vytvárajú rozmanité modely od takých, ktoré tesne obopínajú nohy (skinny fit alebo slim fit), až po extrémne oversize kúsky (wide-leg alebo baggy). V poslednom čase sa čoraz častejšie objavujú oversize nohavice. Outfity s takouto hlavnou hviezdou zaplavujú instagramové kontá najpopulárnejších it-girls. Oversize džínsy a nohavice možno nosiť na množstvo spôsobov, takže si každý pre seba môže nájsť vhodnú inšpiráciu. Zistite niečo o tom, ako využiť tento štýlový kúsok.

Rozšírené nohavice, nohavice typu palazzo, voľné džínsy, kulotky, nohavice strihu baggy a wide-leg – každý z týchto oversize modelov nájdete v ponuke značky MODIVO.

V obchode značky MODIVO nájdete širokú ponuku modelov nohavíc z rôznych látok, v rôznych farbách, s rôznymi vzormi, dĺžkou a šírkou. Pozrite sa, ktoré sa vám najviac hodia, a objednajte si ich priamo domov.

Rozšírené nohavice – klasické oversize nohavice

Medzi najobľúbenejšie oversize modely nohavíc rozhodne patria rozšírené nohavice. Rozširujú sa úplne odhora, čo ich odlišuje od zvonových nohavíc, ktoré sa rozširujú až od kolien. Takéto nohavice boli v kurze už v 30. rokoch minulého storočia. Vtedy ich nosili také mená ako Marlene Dietrichová a Greta Garbo. Po tejto ére sa oversize nohavice vrátili ešte niekoľkokrát. V móde boli v 70. rokoch minulého storočia, keď ich nosili členovia skupiny ABBA, a potom v prvých rokoch 21. storočia. Po dvadsiatich rokoch si na ne milovníci módy spomenuli znova.

Palazzo – najširšie nohavice

Nohavice typu palazzo predstavujú najširší model nohavíc. Často si ich ľudia mýlia so sukňou, pretože aj pri pohybe nie je hneď na prvý pohľad viditeľné, že má niekto oblečené nohavice. Vďaka tomu je tento model skvelým riešením aj pre ženy, ktoré preferujú šaty a sukne. Ich popularita rastie najmä v teplejších mesiacoch, pretože najlepšie vyzerajú vyrobené z ľahkých a vzdušných materiálov. Bez nohavíc typu palazzo sa rozhodne nezaobíde žiadny dovolenkový outfit.

Voľné džínsy

Keď si hľadáte nové oversize nohavice, siahnuť môžete aj po nadčasovom denimovom modeli. Medzi výtvormi z denimu nájdete zvonové nohavice a rozšírené džínsy. Rovný strih so širšími nohavicami sa označuje ako voľný strih. Skvelou výhodou modelu s voľným strihom je pohodlie pri nosení – je proste neskutočne pohodlný. Vďaka jednoduchému voľnému dizajnu sa takéto nohavice ideálne hodia pre rôzne typy postáv a poľahky z nich vytvoríte outfit na najrôznejšie udalosti.

Baggy džínsy – široké a voľné

Oversize džínsy v pravom slova zmysle, ktoré často majú nízky sed. Taký model sa označuje ako baggy. Ponúkajú voľnosť pohybu a často sú také dlhé, že zakrývajú aj topánky. Baggy džínsy sú jedným z najtrendovejších modelov posledných sezón. Často po nich siahajú najpopulárnejšie influencerky, ako sú Grece Ghanem a Hailey Bieber. Dôležité je, že trendsetterky ich využívajú v elegantných aj bežných outfitoch.

Pozrite si tiež >>> Štýl baggy – nielen baggy jeans.Hot trend 2024

Kulotky – oversize ¾ nohavice

Kulotky vyzerajú ako skrátená verzia rozšírených nohavíc alebo nohavíc typu palazzo. Rozširujú sa úplne odhora, nielen od kolien ako zvonové nohavice. Dĺžka kulotiek sa zvyčajne označuje ako ¾ alebo ⅞, no nie je presne určená. Táto voľnosť sa tiež týka šírky. Môže byť podobná ako v prípade rozšírených modelov alebo modelov typu palazzo.

Oversize nohavice možno použiť v outfitoch na viaceré príležitosti. Jednofarebné modely jednoduchého strihu možno napríklad poľahky nosiť na najrôznejších miestach. Zistite, ktorý top s nimi možno zladiť.

Oversize nohavice: outfity s blejzrom

Oversize nohavice majú v sebe nádych elegancie, preto ich možno nosiť s blejzrom. Trendový krátky blejzer sa bude ideálne hodiť k nohaviciam s vysokým pásom. Siahnuť môžete aj po oversize blejzri. A ako radia influencerky, celý look môžete doladiť opaskom, ktorý zvýrazní pás a noblesne podčiarkne siluetu.

Aké blúzky sa hodia k oversize nohaviciam? Model zo súpravy.

Outfit s oversize nohavicami možno vytvoriť nielen podľa pravidla kontrastu. Vhodným riešením je niekedy rozhodnúť sa pre komplet. Rozhodne nič nepokazíte, ak zladíte vrchný diel so spodným. Influencerka Jess Me Up siahla po pásikavom komplete. Oversize vzorované nohavice skombinovala s vestou s rovnakou potlačou.

Ako s oversize nohavicami nosiť košeľu?

Jedným z univerzálnych kúskov, ktoré môžeme nosiť s každými nohavicami, sú košele. Krásne sa tiež hodia k oversize modelom. Spárovať ich možno najrôznejšími spôsobmi. Košeľa bude vyzerať skvelo zastrčená aj nezastrčená do nohavíc. Konce košele môžete zviazať do uzla alebo zastrčiť do nohavíc, napr. len jednu stranu. Krátka košeľa nádherne ukáže s oversize nohavicami s vysokým pásom.

Čím sú nohavice širšie, tým je topánky menej vidno. Vďaka tomu sa môžete bez obmedzení rozhodnúť, ktorý pár je ten správny.

Oversize nohavice a vysoký podpätok – lodičky, sandále a členkové čižmy

Jednou z milovníčok dámskych oversize nohavíc je Victoria Beckham, ktorá k nim zvyčajne nosí extrémne vysoké podpätky. Ak chcete vyzerať vyššie, berte si z nej príklad. Široké nohavice zakrývajúce topánky neodhalia, koľko centimetrov ste sa rozhodli pridať. V takom prípade si môžete obuť klasické lodičky, sandále, členkové čižmy či iné modely na vysokom podpätku. Všetko závisí od efektu, ktorý chcete dosiahnuť, a od toho, v ktorých topánkach sa cítite najlepšie.

Oversize nohavice a topánky na rovnej podrážke – tenisky, šľapky a balerínky

Ak sa najlepšie cítite v topánkach na rovnej podrážke, nemusíte sa ich vzdať ani pri týchto nohaviciach. Za posledné roky sa športové topánky bezpochyby stali najtrendovejšou obuvou na každý deň, preto k svojim obľúbeným oversize nohaviciam smelo siahnite po teniskách. Na profiloch it-girls nájdete aj outfity s oversize nohavicami a balerínkami (túto sezónu hrajú prím červené), ale aj so šľapkami, napríklad značky Birkenstock. Na jeseň a zimu možno oversize nohavice kombinovať s čižmami na platforme.

Oversize nohavice nie sú určené len na bežné nosenie. Môžu zahviezdiť aj v dámskom kostýme. Pozrite si množstvo modelov s blejzrom, ktoré prezentujú naše it-girls.

Dámsky hnedý kostým s oversize nohavicami

Kostým s oversize nohavicami predstavuje ideálny základ nielen outfitov do práce, ale aj rôznych elegantných kompletov. Škandinávska it-girl Pernille Teisbaeková vytvorila outfit s oversize blejzrom a plisovanými oversize nohavicami v čokoládovom odtieni. S hrejivým tónom celého kompletu krásne kontrastujú doplnky v studených farbách: sivé lodičky na vysokom podpätku, top a kabelka.

Vzorované oversize nohavice ako súčasť kostýmu

Na oversize nohaviciach nájdeme rôzne vzory. Za posledné sezóny patria k najobľúbenejším kvety. Slnečnice, ruže, vlčie maky a ľalie zdobia elegantné kostýmy pozostávajúce z oversize nohavíc a zladeného blejzra. Takýto dámsky kvetinový kostým vyzerá neuveriteľne žensky a kvetinový vzor navyše nikdy nevyjde z módy.

Pozrite si tiež >>> 5 faktov o značke Levi’s®, ktoré sa oplatí vedieť

Hlavná fotografia: Jeremy Moeller/Getty Images

Trendy a Tipy
Insta News